Saeimā vienojas par Latvijas prezidentūras parlamentārajiem pasākumiem

(21.05.2014.)

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē parlamentārās dimensijas plānošanas komiteja trešdien, 21.maijā, Saeimā vienojās par parlamentārajām sanāksmēm un konferencēm, ko parlaments organizēs Latvijas prezidentūras laikā nākamā gada pirmajā pusgadā.

Plānots, ka kopumā notiks sešas starpparlamentārās sanāksmes, tostarp viens no vērienīgākajiem Saeimas rīkotajiem pasākumiem - nacionālo parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju tikšanās un konference (COSAC), kas pulcēs vairāk nekā 350 dalībnieku.

Gandrīz tikpat lielu dalībnieku skaitu nākamgad Briselē pulcēs Fiskālā līguma 13.panta konference, ko Saeima rīkos sadarbībā ar Eiropas Parlamentu, savukārt visu ES valstu parlamentu pārstāvji Rīgā ieradīsies uz Saeimas organizēto Kopējās ārējās un drošības politikas, kā arī kopējās drošības un aizsardzības politikas starpparlamentāro konferenci.

Komisiju līmenī sanāksmes plānotas deputātiem, kuri strādā Tautsaimniecības un Sociālo un darba lietu nozaru komisijās.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa šodien komitejas sēdē informēja par darbu pie prezidentūras trio un sešu mēnešu programmas sagatavošanas, prioritārajiem virzieniem, kā arī par aktuālajiem jautājumiem Grieķijas pašreizējās prezidentūras un gaidāmās Itālijas prezidentūras laikā.

Parlamentārās dimensijas plānošanas komitejas sastāvā ir iekļauti visu parlamenta frakciju un pie frakcijām nepiederošo deputātu pārstāvji, kā arī Saeimas administrācijas pārstāvji. Komitejas darbības mērķis ir izstrādāt Latvijas prezidentūras ES Padomē parlamentāro pasākumu programmu. Komiteju vada Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.Latvija 2015.gada pirmajā pusē uz sešiem mēnešiem uzņemsies ES Padomes prezidentūras pienākumus.

Latvija būs vienā prezidentūras trio kopā ar Itāliju un Luksemburgu. Trio princips nozīmē, ka trīs secīgu valstu prezidentūrām ir jāpieņem kopīga 18 mēnešu ES Padomes prezidentūras programma.

Fotogrāfijas no komitejas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644362341977/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesības



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā