Saeimā diskutēs par iespējām nodrošināt stabilu finansējumu sporta nozares attīstībai

(07.04.2014.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija kopā ar Sporta apakškomisiju otrdien, 8.aprīlī, diskutēs par sporta nozares finansēšanu 2015.gada valsts budžeta kontekstā. Sēdē aicināti piedalīties Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un nevalstisko sporta organizāciju pārstāvji.

Kā akcentē Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Dana Reizniece-Ozola, Latvija var lepoties ar savu sportistu augstajiem sasniegumiem, kas lieliski reprezentē mūsu valsti pasaulē. Vienlaikus nevar aizmirst, ka šo panākumu pamatā ir nopietns treneru un sportistu darbs, ko sportisti nevar paveikt bez valsts atbalsta.

„Lai sporta nozare attīstītos, iesaistot jaunus censoņus, un lai kaldinātu jaunas uzvaras, valsts atbalstam jābūt ne tikai lielākam, bet arī stabilam un prognozējamam. Lai gūtu sasniegumus nozīmīgās sacensībās, nepieciešams ilgstošs un nopietns sagatavošanās laiks, tāpēc gan sportistiem, gan viņu treneriem svarīga ir pārliecība, ka valsts ir gatava atbalstīt viņu centienus,” norāda D.Reizniece-Ozola.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ir saņēmusi Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā pieņemto aicinājumu par sporta finansēšanas, sporta nozares vietas valsts pārvaldē, kā arī jaunatnes sporta un augstu sasniegumu sportā aktuālākajiem jautājumiem. 

LOK aicina valdību un Saeimu noteikt valsts sporta budžeta bāzes finansējumu 2015.gadā ne mazāku kā 2014.gadā, atbalstīt ilgtermiņā prognozējamas un stabili pieaugošas finansēšanas sistēmas izveidi sportam un kultūrai, kā arī veikt grozījumus likumos, kas ļautu legālo azartspēļu un loteriju sociāli atbildīgu reklāmu oficiālos pieaugušo komandu sporta spēļu pasākumos Latvijā. Tāpat LOK Ģenerālās asamblejas dalībnieki aicina, sākot no 2015.gada, atjaunot pilna apjoma līdzfinansējumu treneru algām pašvaldību dibinātās un privātās sporta izglītības iestādēs no valsts budžeta.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Sporta apakškomisijas kopsēde notiks otrdien, 8.aprīlī, plkst.9.00, Jēkaba ielā 16, 407.telpā. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt