Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentāriešu organizācijas nosoda pret protestētājiem Kijevā vērsto vardarbību

(23.01.2014.)

Baltijas Asamblejas (BA) un Ziemeļu Padomes prezidiji pieņēmuši kopīgu paziņojumu, kurā nosoda spēka pielietošanu un vardarbību, kas vērsta pret protestētājiem Kijevā, kuri pēdējo nedēļu laikā pauduši atbalstu Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā. Paziņojums pieņemts 22.janvārī ikgadējā BA un Ziemeļu Padomes samitā, kas šogad norisinājās Kopenhāgenā, informē BA Latvijas delegācijas vadītājs Raimonds Vējonis. 

Pastāvīgais spiediens, kas vērsts pret Ukrainas pilsoņu demokrātiskajām tiesībām, tostarp pulcēšanās tiesībām un vārda brīvību, kā arī spēka lietošana ir pretrunā demokrātijas, tiesiskuma, pilsoniskas sabiedrības principiem, kā arī principiem, kurus Austrumu partnerības samitā Viļņā 2013. gada novembrī vienprātīgi atbalstīja visi tā dalībnieki, uzsvērts paziņojumā. 

Paziņojumu parakstījusi BA prezidente Laine Randjerve (Laine Randjärv) un Ziemeļu Padomes prezidente Karīna Ostrēma (Karin Åström).

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katras Baltijas valsts parlamenta.

Ziemeļu Padome ir 1952.gadā izveidots Ziemeļvalstu starpparlamentārās sadarbības forums. Tajā ir 87 vēlēti pārstāvji no Dānijas, Somijas, Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas, Grenlandes, Ālandu un Fēru salām.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem