Saeimā notiks ikgadējās ārpolitikas debates

(22.01.2014.)

Ceturtdien, 23.janvārī, Saeimā norisināsies ikgadējās ārpolitikas debates. Saeimas sēdē par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos ziņos ārlietu ministrs un pēc tam tiks atklātas debates.

 Rītdienas sēdes darba kārtībā arī iekļauti galīgajam lasījumam sagatavotie grozījumi valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā, kas paredz noteikt plašāku valsts amatpersonas deklarācijā obligāti norādāmās informācijas apjomu par saviem ienākumiem un mantisko stāvokli.

 Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus likumos, kas paredz atteikties no obligātas biedrību, nodibinājumu un partiju reģistrācijas apliecību saņemšanas. Turpmāk reģistrācijas dokumentu izsniegs tikai pēc organizācijas pieprasījuma par maksu.

Savukārt pirmajā lasījumā parlaments lems par izmaiņām Preču un pakalpojumu drošuma likumā, lai uzdotu valdībai izstrādāt gāzes balonu aprites un uzraudzības kārtību, kā arī par ierosinājumu vēl par 30 gadiem pagarināt termiņu, lai likumā noteiktajā kārtībā būtu iespējams konstatēt kādas personas sadarbību ar Valsts drošības komiteju padomju laikā.

Tāpat Saeima rītdien konceptuāli skatīs jauno Ilgtermiņa stabilizācijas rezerves likumprojektu, kas izstrādāts saskaņā ar Fiskālās disciplīnas likumu, ņemot vērā principu, ka ekonomikas „labajos gados” valsts veido budžetu ar pārpalikumu un šos līdzekļus uzkrāj, lai tos tērētu ekonomikas „sliktajos gados”.

Deputāti arī lems par divu valdības izstrādātu likumprojektu nodošanu komisijām, tostarp, par ierosinājumu vienkāršot starptautiskajās misijās dienošo karavīru un zemessargu piedalīšanos tautas nobalsošanā un parakstu vākšanā.

23.janvāra Saeimas sēdes darba kārtībā arī iekļauts Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā gala ziņojums un lēmuma projekts par Ķemeru sanatorijā nekavējoši veicamajiem darbiem un sanatorijas kultūrvēsturiskā kompleksa darbības ilgtspēju.

Savukārt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rītdien rosinās Saeimu atlikt Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņu līdz šī gada 1.maijam, ņemot vērā, ka valdībā nav pieņemti visi ar izmaiņām saistītie noteikumi.

Saeimas 23.janvāra sēdes darba kārtībā kopumā ir 19 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2jkq.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas  http://ej.uz/19hf.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt