Saeima papildina reglamentēto profesiju sarakstu

(05.12.2013.)

Reglamentēto profesiju saraksts papildināts ar trim jaunām profesijām – pirotehniķis, spridzinātājs un spridzināšanas darbu vadītājs. To nosaka Saeimas ceturtdien, 5.decembrī, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”.

 Likumprojekts paredz, ka personu tiesības veikt pastāvīgu profesionālo darbību šajās profesijās apliecina noteiktā kārtībā iegūts attiecīgās profesijas sertifikāts.

 Pirotehniķa sertifikātu Latvijā saņēmušas 24 personas, spridzinātāja sertifikātu – 14 personas, bet spridzināšanas darbu vadītāja sertifikātu – 9 cilvēki, norāda likumprojekta autori.

Likuma „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu” mērķis ir nodrošināt profesionālās darbības atbilstību noteiktām kvalitātes prasībām un kritērijiem, ja tā ir saistīta ar sabiedrības interešu aizsardzību, tās drošību un veselības aizsardzību. Tāpat likums aizsargā atsevišķas sabiedriski nozīmīgas profesijas pret nekvalificētu personu iesaistīšanu tajās.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā