Uzaicinājums uz Baltijas Padomes preses konferenci

(28.11.2013.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piektdien, 29.novembrī, uz Baltijas Padomes preses konferenci, kas notiks Baltijas Asamblejas (BA) 32.sesijas ietvaros.

Plānots, ka preses konferencē klātesošos uzrunās BA prezidents Raimonds Vējonis, BA viceprezidentes Laine Randjerve (Laine Randjärv) un Ģiedre Purvaneckiene (Giedre Purvaneckienė), kā arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet) un Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Neris Germans (Neris Germanas). 

Preses konference notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, plkst.12.30 pēc 19.Baltijas Padomes kopīgā paziņojuma parakstīšanas.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdzam ierasties Sarkanajā zālē līdz plkst.12.20. 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas nav akreditēti darbam Saeimā, tiek aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.

Informācija par Baltijas Asambleju un Baltijas Padomi:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. Baltijas Asambleja veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katras Baltijas valsts parlamenta.

Baltijas Padome ir Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru Padomes jeb Baltijas valstu parlamentu un valdību sadarbības platforma. Galvenais Baltijas Padomes mērķis ir īstenot Baltijas valstu sadarbību vienlaikus likumdošanas un izpildvaras līmenī, tādējādi nodrošinot pieņemto lēmumu izpildes mehānismu. Baltijas Padomē Baltijas valstu parlamentārieši pulcējas ik gadu Baltijas Asamblejas sesijas ietvaros.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā