Ainars Latkovskis EP komitejā akcentē parlamentāro uzraudzību pār Eiropolu

(14.11.2013.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ceturtdien, 14.novembrī, piedalījās Eiropas Parlamenta (EP) Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas sēdē Briselē. Tās laikā A.Latkovskis akcentēja parlamentārās uzraudzības pār Eiropolu nozīmi.

„Eiropas Parlamenta parlamentārā uzraudzība pār Eiropola darbu ir ļoti būtiska. Tiesa, šī mērķa īstenošanai nav nepieciešamas jaunas institūcijas, un ir jāizmanto jau šobrīd pieejamie instrumenti, tostarp attiecīgo nacionālo parlamentu un Eiropas Parlamenta komisiju un to vadītāju tikšanās,” sēdē uzsvēra A.Latkovskis, atzīmējot, ka arī citu ES dalībvalstu parlamentu Aizsardzības komisiju pārstāvji pauduši priekšlikumus parlamentārās uzraudzības pār Eiropolu stiprināšanai, kuri būtu jāņem vērā.

Eiropols ir Eiropas Savienības (ES) iestāde. Eiropola darbības pārraudzību EP veic kopā ar ES dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem. Tās mērķis ir atbalstīt un stiprināt dalībvalstu par noziedzīgu nodarījumu novēršanu un apkarošanu atbildīgo iestāžu savstarpējo sadarbību, novēršot un apkarojot organizēto noziedzību, terorismu un citas smagas noziedzības formas, kas skar divas vai vairākas dalībvalstis.

A.Latkovskis no 13. līdz 14.novembrim uzturas Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kur piedalās Eiropas Parlamenta (EP) Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas sēdē.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde