Saeima šajā gadā saņēmusi 8000 iesniegumu

(28.10.2013.)

No šī gada janvāra līdz septembrim Saeim saņemti 8000 privātpersonu, sabiedrisko un citu organizāciju iesniegumi, kā arī trīs kolektīvie iesniegumi. No parlamentam adresētajiem iesniegumiem 14 iesniegti portālā www.latvija.lv.

Visvairāk iesniegumu adresēts Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājai Ilmai Čepānei, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājai Aijai Barčai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

 Iesniegumos privātpersonas un nevalstiskās organizācijas parlamentam visbiežāk izteikušas priekšlikumus likumdošanas jautājumos, kā arī paudušas viedokļus par valsts iestāžu darbu un notikumiem valstī. Iedzīvotāji Saeimā vēršas arī ar sūdzībām par valsts un pašvaldību iestāžu, kā arī tiesībsargājošo iestāžu darbu.

 Savukārt Saeimā saņemtajos kolektīvajos iesniegumos iedzīvotāji aicinājuši veikt izmaiņas C vīrushepatīta ārstēšanai nepieciešamo medikamentu valsts kompensācijā, noteikt limitu fotoradaru fiksētajam transportlīdzekļu braukšanas ātrumam un rīkot referendumu par eiro ieviešanas laiku.

Elektroniski Saeima šogad saņēmusi 3708 iesniegumus, tostarp 2403 iesniegumos pausts atbalsts Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības ierosinātajai vēstuļu akcijai par grozījumiem Darba likumā.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā šajā laikā bijuši 2823 apmeklētāji, bet uzziņas pa Saeimas informatīvo tālruni sniegtas 757 interesentiem. Saeima saņēmusi arī 106 tūkstošu iedzīvotāju parakstītu iesniegumu par pensiju indeksāciju.

Iesniegumi ir būtisks informācijas avots, ko Saeimas deputāti, komisijas un frakcijas izmanto savā ikdienas darbā, un tādējādi iesniedzēji reāli piedalās likumdošanā.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tajā pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests 

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt