Ojārs Ēriks Kalniņš ar Gruzijas vēstnieku pārrunā situāciju Dienvidosetijas pierobežā

(27.09.2013.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš ceturtdien, 26.septembrī, Saeimā tikās ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Teimurazu Džandžaliju (Teimuraz Janjalia). Tikšanās laikā pārrunāts notiekošais Dienvidosetijas un Krievijas Federācijas pierobežas teritorijā.

„Ārlietu komisijas vārdā vēlos paust stingru atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei, un apliecinu – komisija turpinās sekot līdzi notiekošajam,” uzsvēra O.Ē.Kalniņš, apliecinot, ka Gruzija kā Austrumu partnerības valsts ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Komisijas priekšsēdētājs sarunā ar Gruzijas vēstnieku pauda bažas, ka šajā situācijā tiek iets konflikta saasināšanas, nevis risinājuma rašanas ceļš.

Tikšanās laikā vēstnieks informēja, ka Gruzija ir patiesi satraukta par Krievijas rīcību Dienvidosetijas pierobežā un tās centieniem Gruzijas un Krievijas robežu pārcelt aizvien dziļāk Gruzijas teritorijā – Dienvidosetijā. Vēstnieks arī norādīja, ka tas ir pretrunā ar starptautiskajām saistībām, un akcentēja - situācija ir kritiska un Krievijas aktivitāšu dēļ pierobežas iedzīvotājiem nākas pamest savas mājas.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem