Saeimā notiks filmas par Latvijas atmodas vēsturi pirmizrāde

(25.09.2013.)

Atzīmējot Latvijas Tautas frontes 25.gadadienu, ceturtdien, 26.septembrī, Saeimas namā notiks ar parlamenta atbalstu uzņemtās filmas „Uzturiet debesis spēkā…” svinīgā pirmizrāde. Tās pamatā ir tā laika deputātu un viņu laikabiedru, kuri atbalstīja neatkarīgas valsts ideju, atskats uz Latvijas atmodas vēsturi.

Filmas „Uzturiet debesis spēkā…” pirmizrādē klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un filmas autorkolektīva pārstāvis Edvīns Inkēns.

Dokumentālajā filmā Jānis Peters, Dainis Īvāns, Anatolijs Gorbunovs, Ivars Godmanis, Georgs Andrejevs un citi Latvijas Republikas Augstākās Padomes un PSRS Tautas deputāti atceras un vērtē laiku no Radošo savienību plēnuma 1989.gadā līdz augusta pučam 1991.gadā. Vērienīgā video interviju arhīva veidošana tika aizsākta 2011.gadā, uzklausot tā laika aculiecinieku stāstus, pārdzīvojumus un atmiņas par mūsu valsts neatkarības atjaunošanu.

Filmas „Uzturiet debesis spēkā...” autorkolektīvs ir Edvīns Inkēns, Jānis Gavars, Viktors Avotiņš, Normunds Beļskis, Artūrs Snips un Ilgonis Linde.

Uz filmas pirmizrādi aicināti 11.Saeimas deputāti, Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāti, kuri balsoja par neatkarības atjaunošanu, kā arī PSRS Tautas deputāti, kuri atbalstīja neatkarīgas Latvijas ideju.

Filmas „Uzturiet debesis spēkā…” pirmizrāde notiks ceturtdien, 26.septembrī, plkst.12.30 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt