Baltijas Asamblejas basketbola turnīrā uzvar Igaunijas parlamentārieši

(13.09.2013.)

Piektdien, 13.septembrī, Baltijas Asamblejas (BA) basketbola turnīrā spraigā cīņā uzvarēja Igaunijas parlamenta basketbola komanda un ieguva BA ceļojošo kausu. Pirmajā spēlē Lietuvas parlamenta komanda ar rezultātu 32:27 uzvarēja Latvijas parlamentāriešus, bet otrajā - ar rezultātu 44:33 Igaunijas parlamenta komanda apsteidza deputātus no Lietuvas. Savukārt trešajā spēlē ar 34 pret 32 Latvijas parlamenta komanda uzvarēja Igaunijas parlamentāriešus.

Baltijas valstu parlamentu spēlētājus uzrunāja un meistarību spēlē vēroja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Lietuvas Seima priekšsēdētājs Vīts Ģedvils (Vydas Gedvilas), BA prezidents Raimonds Vējonis, kā arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Latviju turnīrā pārstāvēja deputāti Uldis Augulis (ZZS), Kārlis Eņģelis (RP), Ivans Klementjevs (SC), Vilnis Ķirsis (RP), Klāvs Olšteins, Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Gunārs Rusiņš (RP), Jānis Upenieks, Raimonds Vējonis (ZZS), Juris Viļums un Jānis Vucāns (ZZS).

BA ceļojošā kausa izcīņa basketbolā, kurā spēkiem mērojās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu komandas, piektdien, 13.septembrī, norisinājās Liepājas Olimpiskajā centrā.

BA basketbola turnīrs notiek kopš 2006.gada, kad Rīgā ceļojošo kausu ieguva Lietuvas parlamentāriešu basketbola komanda. Nākamajos turnīros kausu izcīnījusi Igaunijas parlamenta komanda.

Turnīra mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un popularizējot aktīvu dzīvesveidu.


Fotogrāfijas no basketbola spēles pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157635497974733/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā