Par ētikas kodeksa pārkāpumiem deputātiem Nikolajam Kabanovam un Irinai Cvetkovai izteikts brīdinājums

(05.09.2013.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu  komisija deputātiem Nikolajam Kabanovam (SC) un Irinai Cvetkovai (SC) izteikusi rakstveida brīdinājumu. Par to paziņots Saeimas sēdē ceturtdien, 5.septembrī.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs Saeimas sēdē ziņoja, ka komisija, izvērtējot 11.Saeimas deputāta N.Kabanova publikāciju laikrakstā „Vesti Segodņa” saistībā ar XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, konstatēja Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.panta pārkāpumu.

Tāpat V.Orlovs Saeimai ziņoja, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izvērtēja arī 11.Saeimas deputātes I.Cvetkovas publiskos izteikumus starptautiskā konferencē Vašingtonā un intervijā masu medijiem un konstatēja, ka deputāte ir pārkāpusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pantu.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pants nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija balsojot lēmusi deputātiem I.Cvetkovai un N.Kabanovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde