Saeimas priekšsēdētāja pasniegs pateicības rakstus 1991.gada barikāžu dalībniekiem

(20.08.2013.)

Lai pateiktos par piedalīšanos Latvijas neatkarības aizstāvēšanā 1991.gada janvārī - augustā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 21.augustā, pasniegs pateicības rakstus barikāžu dalībniekiem.

Pateicības rakstu pasniegšanas tradīcija tiek aizsākta 21.augustā – dienā, kurā pirms 22 gadiem noslēdzās Latvijas Republikas de facto neatkarības atjaunošana.

Saeimas priekšsēdētāja pateicības rakstus rītdien pasniegs vairāk nekā 70 barikāžu dalībniekiem.

Pateicības rakstu barikāžu dalībniekam piešķir par 1991.gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī par barikāžu dalībnieku morālo un materiālo atbalstīšanu. To piešķir tikai tādai personai, kas nav apbalvota ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Vairāk nekā 30 tūkstoši barikāžu dalībnieku jau ir apbalvoti ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, taču, ņemot vērā aizvien lielo cilvēku interesi godināt un izteikt pateicību par paveikto barikāžu laikā, Barikāžu piemiņas zīmes valde nolēma iedibināt pateicības rakstu.

Patlaban 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība saņēmusi vairāk nekā 450 ierosinājumus piešķirt šādus pateicības rakstus. Ierosinājumu par pateicības raksta piešķiršanu var iesniegt jebkura persona, izņemot pašu apbalvojamo.

Pateicības rakstu pasniegšanas pasākums notiks trešdien, 21.augustā, pulksten 12.00 1991.gada barikāžu muzejā, Krāmu ielā 3.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt