Inese Lībiņa-Egnere: Saeimu un nevalstiskās organizācijas vieno cieša sadarbība arī ikdienā

(20.05.2013.)

„Nevalstisko organizāciju sadarbība ar parlamentu ir katras dienas, katras komisijas un darba grupas neatņemama darba sastāvdaļa. Noklausoties ziņojumus par paveikto visās trijās Saeimas un NVO foruma darba sesijās, ar gandarījumu secinu, ka valsts un sabiedrisko organizāciju darbu caurvij sadarbība un izpratne,” noslēdzot Saeimas un NVO forumu, pirmdien, 20.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

„Kā šodien tika atgādināts vienā no darba sesijām – šis ir Eiropas Pilsoņu gads, un mums ir iespēja īpaši padomāt, kā mēs katrs kā pilsonis varam būt noderīgs sociālajā, politiskajā un ekonomiskajā dzīvē, vēl vairāk nostiprinot un padziļinot sadarbību,” akcentēja I.Lībiņa-Egnere.

Akcentējot, ka visās tematiskajās darba sesijās īpaša uzmanība tika pievērsta iespējām un nākotnes izaicinājumiem, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra: „Mēdz teikt, ka patiesība dzimst strīdos. Manuprāt, īsta patiesība dzimst kopīgās diskusijās – lai veidotos laba sadarbība un kopīgi varētu meklēt ilgtermiņa risinājumus, strīdniekiem vienam otru jāiepazīst kopīgā darbā, diskusijai jābūt saturīgai un lietišķai.”

„Arī Saeimas deputātiem, izpildvarai un valsts institūcijām savstarpēji jāsadarbojas, lai mēs būtu labs partneris nevalstiskajām organizācijām. Tāpat arī nevalstiskajām organizācijām, kuras kopā esot aptuveni 17 tūkstoši, jādomā, kā veicināt savstarpējo sadarbību,” uzsvēra I.Lībiņa-Egnere.

Noslēdzot forumu, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra parlamenta atvērtību vēl dziļākai sadarbībai un izteica pateicību visiem 2013.gadaSaeimas un NVO foruma dalībniekiem par aktīvo un koncentrēto darbu.

Foruma darbs tika organizēts trīs paralēlās darba sesijās. Pirmajā sesijā politiķi, sabiedrības pārstāvji un eksperti diskutēja par Nacionālo attīstības plānu, Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem un nevalstisko organizāciju lomu to īstenošanā. Otrā darba sesija tika veltīta jautājumiem par Latviju ES kodolā un ārpus Latvijas dzīvojošajiem valstspiederīgajiem. Savukārt trešajā darba sesijā tika pārrunāti sabiedrībai aktuāli jautājumi sociālās labklājības jomā.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis bija jau septītais Saeimas un NVO forums.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā