Vējonis uzrunā Baltijas jūras XI nevalstisko organizāciju forumu

(16.04.2013.)

„Nevalstiskās organizācijas ir uzskatāmas par organizatorisko formu, kādā izpaužas iedzīvotāju līdzdalība valstī notiekošajos sabiedriskajos procesos. Tās palīdz nodrošināt demokrātijas principu, cilvēka tiesību un pamatbrīvību ievērošanu, veidot sabiedrības viedokli, apvienot resursus un ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesus. Nevalstiskās organizācijas pilda daudzas funkcijas, kas ir būtiskas parlamentārās demokrātijas principu iedzīvināšanai visplašākajā sabiedrībā.” To otrdien, 16.aprīlī 11.Baltijas jūras NVO foruma atklāšanas pasākumā Sanktpēterburgā sacīja Baltijas Asamblejas prezidents un Baltijas jūras parlamentārās konferences (BJPK) viceprezidents Raimonds Vējonis.

„Nevalstiskajām organizācijām ir nepārvērtējama nozīme gan kā sabiedrības viedokļa veidotājām, gan kā neatkarīgām ekspertēm, un tāpēc pret to redzējumu, brīdinājumiem un ieteikumiem jāizturas ļoti nopietni,” norādīja R.Vējonis.

„Ir nepieciešams veicināt nevalstisko organizāciju darbību un reģionālo sadarbību, piemēram, sniedzot administratīvu un ekonomisku atbalstu nevalstisko organizāciju starptautiskajai sadarbībai, kā arī atbalstot Baltijas jūras NVO foruma darbu. Tādu likumu izstrāde, kuri kavētu nevalstisko organizāciju starptautisko sadarbību un liegtu tām piesaistīt starptautisko organizāciju līdzekļus, nav pieļaujama,” uzsvēra R.Vējonis, paužot BJPK nostāju.

Informācija par Baltijas jūras NVO forumu pieejama mājaslapā www.bsngoforum.net.

 





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt