Saeimas priekšsēdētāju ēnot vēlas 29 jaunieši

(29.01.2013.)

Ēnu dienā Saeimā vislielākā interese ir „ēnot” Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu — patlaban pieteikušās 29 „ēnas”. Trešdien, 13.februārī, visas dienas garumā Saeimā notiks Ēnu diena, un tai pieteikušies jau vairāk nekā 80 skolēni no Liepājas, Daugavpils, Jelgavas, Bauskas, Cēsīm, Rīgas un citām Latvijas vietām.

Paužot gandarījumu par jauniešu ieinteresētību un lielo aktivitāti, Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka „nākotnes profesijas izvēle ir viens no nopietnākajiem jautājumiem, par kuriem nākas domāt ikvienam Latvijas jaunietim, tāpēc katras profesijas pārstāvja ikdienas darba iepazīšana ir viens no veidiem, kā pieņemt lēmumu par savas profesijas izvēli nākotnē. „Ēnu diena” sniedz iespēju iegūt informāciju un pieredzi par visdažādākajām profesijām, savukārt tas palīdz jauniešiem, kad jāizdara svarīga nākotnes izvēle”. 

Ņemot vērā jauniešu iesūtīto rakstisko motivāciju, iespēja „ēnot” Saeimas priekšsēdētāju tradicionāli būs trīs jauniešiem. Savukārt pārējiem, kas izrādījuši interesi sekot S.Āboltiņai, būs iespēja kļūt par Saeimas Prezidija locekļu un deputātu „ēnām”.

Līdz šim lielākais „ēnotāju” skaits pieteicies no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un citām Rīgas skolām, kā arī no Kurzemes un Latgales skolām. Jaunieši izrāda lielu interesi sekot Saeimas priekšsēdētājas biedriem Inesei Lībiņai-Egnerei un Andrejam Klementjevam, kā arī deputātam Jānim Junkuram.

Plašāka informācija par pasākumu pieejama Saeimas mājaslapā www.saeima.lv/lv/aktualitates/enu-diena. Pieteikties dalībai Ēnu dienā Saeimā iespējams vēl tikai līdz 30.janvārim.

Saeima jau piekto reizi kļūs par Ēnu devēju. Ik gadu Latvijas skolu un augstskolu audzēkņi izrāda aktīvu interesi „ēnot” ne tikai Saeimas deputātus, bet arī parlamenta darbiniekus, tādējādi Saeimai kļūstot par vienu no lielākajiem „ēnu” devējiem valstī.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt