Saeimā atklās izstādi “Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana”

(05.09.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 6.septembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā atklās izstādi „Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana”. Izstāde izceļ Latvijas unikālās kultūras un dabas vērtības un palīdz izzināt UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautos objektus. Izstādi veidojusi Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālā komisija (UNESCO LNK) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un Latvijas Bibliotekāru biedrību (LBB). 

Izstāde stāsta par Latvijas dabas vērtībām, salīdzinot tās ar UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautiem objektiem. Salīdzinājumam izvēlētas tādas vērtības kā Rundāles pils un Versaļas pils, Ventas rumba un Viktorijas ūdenskritums, Preiļu kapela un Romas Panteons, kā arī citas.

Akcija „Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana” rīkota, atzīmējot UNESCO Konvencijas par Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību 40.gadadienu. Akcija norisinājās pasaules kampaņas “@ your library” ietvaros. Tās mērķis bija izcelt un veicināt bibliotēkas nozīmi sabiedrībā kā mūsdienīgu informācijas resursu krātuvi, kas sniedz plašas iespējas zināšanu apguvei un kultūru daudzveidības izzināšanai.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, UNESCO LNK ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa un LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne. Tāpat piedalīties aicināti Saeimas deputāti, darbinieki un mediju pārstāvji, kā arī ikviens akcijas dalībnieks un atbalstītājs, kura darba rezultātā tapusi izstāde.

Izstādi “Pasaule t@vā bibliotēkā – UNESCO Pasaules mantojuma izzināšana” atklās ceturtdien, 6.septembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā plkst.10.35.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā