Izglītības komisija iztaujās ministrus par izglītības, zinātnes un kultūras jomu prioritātēm

(03.09.2012.)

Uzsākot rudens sesiju, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti tiksies ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli un kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi, lai noskaidrotu ministriju darba prioritātes, kā arī pārrunātu aktualitātes komisijas pārraudzībā esošajās jomās.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātiem otrdien tiekoties ar kultūras ministri Ž.Jaunzemi-Grendi, plānots iztaujāt ministri par nozarē prioritāri veicamajiem uzdevumiem un plānotajām likumu izmaiņām, kas drīzumā varētu tikt iesniegtas Saeimā. Tāpat paredzēts, ka ministre deputātus informēs par Nacionālās bibliotēkas celtniecības norisi un gatavošanos Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai 2014.gadā.

Savukārt komisijas deputātiem trešdien tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru R.Ķīli, plānots noskaidrot Izglītības un zinātnes ministrijas aktualitātes un izaicinājumus 2012./2013.mācību gadā, pārrunāt bezmaksas izglītības jautājumu un tostarp iztaujāt ministru par ministrijā gatavotajiem tiesību aktu grozījumiem, un diskutēt par plānotajām izmaiņām izglītības sistēmā.

Komisiju sēdēs piedalīties pieteikušies arī vairāku nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Tikšanās ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi notiks otrdien, 4.septembrī, plkst.10.00., savukārt ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli trešdien, 5.septembrī, plkst.10.00., Jēkaba ielā 16, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē, 407.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā