Saeima trešdien lems par šā gada valsts budžeta grozījumiem

(22.08.2012.)

Saeima ārkārtas sesijas sēdē trešdien, 22.augustā, lems par grozījumu likumā „Par valsts budžetu 2012.gadam” un pavadošo likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Tāpat Saeima lems par turpmāko rīcību ar grozījumiem likumā „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”, kas Saeimai atkārtoti nodoti otrreizējai caurlūkošanai.

Ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā pavisam iekļauts 21 jautājums. Saeima vērtēs, vai nodot izskatīšanai komisijās virkni Ministru kabineta izstrādātu likumprojektu, tostarp par grozījumiem Reklāmas likumā, Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Šī likumu pakete paredzētu nepieciešamību iespējamos negodīgas komercprakses pārkāpumu gadījumus un pārkāpumus reklāmas jomā izskatīt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā saskaņā ar speciālo regulējumu.

Jebkurā brīdī kārtējo sesiju starplaikā var sasaukt ārkārtas sesiju. Saeimas ārkārtas sesiju vai ārkārtas sēdi sasauc Prezidijs pēc sava ierosinājuma, kā arī pēc Valsts prezidenta, Ministru prezidenta vai ne mazāk kā vienas trešdaļas Saeimas deputātu prasības. Likumprojektus un patstāvīgos priekšlikumus, kas nav izskatīti Saeimas kārtējā sesijā, turpina apspriest nākamajā šīs Saeimas kārtējā sesijā.

Saeimas Prezidijs ārkārtas sesijas sēdi nolēma sasaukt trešdien, 22.augustā, pl.11.00.

Saeima 2012.gada pavasara sesiju noslēdza šī gada 21.jūnijā un rudens sesiju sāks 2012.gada 4.septembrī.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā