Saeimā diskutēs par zaļās uzņēmējdarbības lomu Baltijas jūras reģiona izaugsmē

(07.06.2012.)

Lai diskutētu par zaļās uzņēmējdarbības lomu Baltijas jūras reģiona izaugsmē, piektdien, 8.jūnijā, Saeimā tiksies Baltijas jūras parlamentārās konferences Zaļās izaugsmes un energoefektivitātes darba grupas un Baltijas Asamblejas Ekonomikas, Enerģētikas un Inovāciju komitejas pārstāvji.

Darba grupas pārstāvji pasākuma ietvaros apmeklēs arī SIA „Getliņi EKO”, lai iepazītos, kā praktiski Baltijas valstīs tiek ražota atjaunojamā enerģija un kā tiek īstenota videi draudzīga lauksaimniecība un vides pārvaldība.

Saeimu darba grupas sanāksmē pārstāvēs BA Latvijas delegācijas vadītājs, darba grupas loceklis Raimonds Vējonis, BA Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas līdzpriekšsēdētājs Atis Lejiņš un komitejas loceklis Imants Parādnieks.

Pēc uzņēmuma „Getliņi EKO” apmeklēšanas darba grupas pārstāvji Saeimā uzklausīs ekspertu ziņojumus par priekšnoteikumu radīšanu zaļās uzņēmējdarbības attīstībai. Klātesošie vērtēs, kādas ir Baltijas jūras reģiona konkurētspējas priekšrocības, un diskutēs par zaļās uzņēmējdarbības finansēšanu, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu lomu videi draudzīgā izaugsmē. Savukārt otra tikšanās daļa veltīta publiskā sektora lomai zaļās uzņēmējdarbības veicināšanai.

Paredzēts, ka tikšanās laikā tiks sagatavots arī vidēja termiņa ziņojums par darba grupas paveikto, kas tiks prezentēts nākamajā Baltijas jūras parlamentārajā konferencē, kas no 26.līdz 28.augustam norisināsies Sanktpēterburgā.

Baltijas jūras parlamentārās konferences Zaļās izaugsmes un energoefektivitātes darba grupa tika nodibināta 20.Baltijas jūras parlamentārajā konferencē Helsinkos 2011.gadā.

Baltijas jūras parlamentārajā konferencē piedalās Baltijas jūras reģiona valstu nacionālo parlamentu, reģionālo parlamentu, Eiropas Parlamenta un reģionālo organizāciju, tostarp Ziemeļu Padomes un Baltijas Asamblejas pārstāvji. Kopš 1991.gada, kad konference notika pirmo reizi, konference kādā no tās dalībvalstīm notiek reizi gadā.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt