2.Jauniešu Saeima nodibina deputātu grupu sadarbībai ar ASV

(27.04.2012.)

Lai veicinātu jauniešu interesi par sadarbības iespējām ar Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV), piektdien, 27.aprīlī, 2.Jauniešu Saeimas deputāti Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Ojāra Kalniņa vadībā nodibināja deputātu grupu sadarbībai ar ASV. Sadarbības grupas biedri nākamnedēļ dosies uz ASV vēstniecību, lai personīgi tiktos ar ASV vēstnieci.

„Liels gandarījums par lielo interesi, kādu jaunieši izrādīja par dalību sadarbības grupā un par ārpolitiku kopumā. Sarunā ar jauniešiem uzsvēru, ka ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris, ar kuru mūsu valstij ir lieliskas attiecības,” norāda O.Kalniņš. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs arī pauž gandarījumu, ka jauniešu rakstītajās esejās daudz labu, vērā ņemamu ideju par to, kā veicināt Latvijas sadarbību ar ASV.

Deputātu grupā sadarbībai ar ASV ir 2.Jauniešu Saeimas deputāti, kuri piedalījās Saeimas un ASV vēstniecības Latvijā rīkotajā eseju konkursā, paužot savu viedokli par Latvijas jauniešu sadarbības iespējām ar ASV. Esejās pausts aicinājums nodrošināt iespējas Latvijas jauniešiem piedalīties nometnēs ASV, organizēt pieredzes apmaiņas programmas, kā arī citas idejas. 

Divdesmit četru eseju autori 2.maijā apmeklēs ASV vēstniecību, lai tiktos ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi un diskusijas laikā uzdotu jautājumus ASV vēstniecei. Tāpat vizītes laikā Dž.Gārbere un O.Kalniņš apbalvos labākos eseju autorus. 

Trīs labākās esejas tiks publicētas Jauniešu Saeimas mājas lapā www.jauniesusaeima.lv

Piektdien, 27.aprīlī, Saeimas namā pulcējās simts jaunieši no visiem Latvijas reģioniem, lai caur personīgo pieredzi iepazītu likumdevēja darbu un no parlamenta tribīnes aizstāvētu savas idejas.

100 Jauniešu Saeimas deputāti izvēlēti publiskā balsojumā, kandidātiem sacenšoties par vēlētāju atbalstu savām idejām, kā veicināt Latvijas izaugsmi. Vissīvākā konkurence bija Rīgas vēlēšanu apgabala jauniešiem, no kura uz 30 vietām kandidēja 64 pretendenti. Pavisam kandidatūras dalībai Jauniešu Saeimā bija iesnieguši 196 jaunieši, par kuru idejām kopumā atdotas 5747 balsis.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt