Saeimas komisija vērtēs situāciju narkotiku apkarošanā

(06.03.2012.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 7.martā, uzklausīs tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju ziņojumu par paveikto un galvenajām problēmām narkotisko vielu neatļautas realizēšanas un kontrabandas apkarošanā.

„Rītdienas sēdē vēlamies noskaidrot, kā policijai un muitai sokas ar narkotiku izplatīšanas apkarošanu Latvijas teritorijā, īpašu uzmanību pievēršot pagājušajā gadā novērotajām narkotiku kontrabandas tendencēm,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

„Piemēram, ar katru gadu aizvien vairāk mūsu valsts iedzīvotāji kā kurjeri ārvalstīs tiek iesaistīti narkotisko vielu pārvadāšanā. Satraukumu rada arī narkotisko un psihotropo vielu ievešana Latvijā, kur lauvas tiesu veido no Rietumeiropas valstīm ievestās sintētiskās narkotikas, pārsvarā metamfetamīns,” skaidro A.Latkovskis.

„Tāpat mūsu komisijas uzmanības lokā rīt būs narkotisko vielu ražošanas apjomi tepat Latvijā. Policijas sniegtā informācija liecina, ka pagājušajā gadā Latvijā atklātas deviņas marihuānas audzētavas, bet 2010. un 2011.gadā četras sintētisko narkotiku laboratorijas, kurās ražoto narkotisko vielu metadonu bija paredzēts izplatīt galvenokārt Krievijā,” pauž komisijas priekšsēdētājs. 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks trešdien, 7.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde