Ražuks: Valsts kontroles atzinums ir pietiekams pamats, lai apsvērtu Jūrmalas domes atlaišanu

(22.02.2012.)

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien, 22.februārī, uzklausīja valsts kontrolieres Ingūnas Sudrabas sniegto informāciju par revīzijā konstatētajām nelikumībām Jūrmalas pilsētas kapitālsabiedrībās.

„Diemžēl šodienas sēdē valsts kontrolieres sniegtā informācija liecināja, ka Jūrmalas domes darbu šajā jomā raksturo nekompetence un nespēja efektīvi pārvaldīt pašvaldības uzņēmumus,” atzīst Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks.

Kā sēdē noskaidroja deputāti, Valsts kontroles revīzija tika veikta 11 Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībās, tostarp „Jūrmalas ūdens”, „Jūrmalas siltums” un „Dzintaru koncertzāle”. Revīzijas mērķis bija noskaidrot, vai Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir nodrošinājusi šo kapitālsabiedrību efektīvu darbu.

Komisijas priekšsēdētājs kā neefektīvas pārvaldīšanas piemēru min gadījumus, kad iepriekšējā gada parādi par siltumu kompensēti ar nākamā gada tarifu palīdzību, bet iecerētie daudzie Jūrmalas attīstības projekti tā arī nav realizēti dzīvē. „Ja pilsētas pašvaldība netiek galā ar saviem pienākumiem, varbūt jāapsver iespēja to atlaist un iecelt valsts pārvaldnieku?” vaicā R.Ražuks.

I.Sudraba uz šo deputātu jautājumu komisijas sēdē atbildēja, ka ziņojums par Valsts kontroles veikto revīziju Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās un tajā konstatētajiem pārkāpumiem iesniegts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam, kura kompetencē ir pieņemt tālākus lēmumus. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt