Deputāti vērtēs fotoradaru ieguldījumu satiksmes drošības uzlabošanā

(24.01.2012.)

Vai pārvietojamo fotoradaru izvietošana veicinājusi satiksmes drošības uzlabošanos uz Latvijas autoceļiem? Atbildi uz šo un citiem ar satiksmes drošību un fotoradaru ieviešanu saistītiem jautājumiem trešdien, 25.janvārī, tiekoties ar atbildīgo institūciju pārstāvjiem, meklēs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti.

„Rītdienas sēdē iepazīsimies ar 2011.gada statistikas datiem satiksmes drošības jomā. Īpašu uzmanību veltīsim fotoradaru ieviešanai – vai to uzstādīšana palīdzējusi samazināt negadījumu skaitu,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

„Jo fotoradariem primārais uzdevums ir prevencija, tiem jākalpo potenciālu negadījumu novēršanai tā dēvētajos ceļu melnajos punktos un citos sarežģītos ceļu posmos. Tāpēc tiem jābūt labi redzamiem, tos nedrīkst slēpt. Fotoradari noteikti nedrīkst kalpot kā peļņas gūšanas instruments,” uzsver A.Latkovskis.

Komisijas priekšsēdētājs arī atzīmē, ka deputāti skaidros, ko atbildīgās institūcijas paveikušas, lai nodrošinātu, ka fotoradaru uzstādītājs ievērotu līguma nosacījumus un laikus izvietotu ne tikai pārvietojamos, bet arī stacionāros fotoradarus. 

Uz komisijas sēdi aicināti pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Latvijas Automoto biedrības.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks trešdien, 25.janvārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt