Kārtējās ārlietu debates Saeimā notiks 26.janvārī

(12.01.2012.)

26.janvārī Saeimā tiks rīkotas ikgadējās ārpolitikas debates, šodien nolēma Saeimas Prezidijs.

Ārpolitikas debates plānots organizēt, sasaucot atsevišķu Saeimas sēdi, kas sāksies 26.janvārī pulksten 12.00. Sēdes sākumā deputātus par paveikto un iecerēto valsts ārpolitikā uzrunās ārlietu ministrs, bet pēc tam tiks atklātas debates.

Sekot debatēm klātienē tiks aicināti Latvijā rezidējošie ārvalstu vēstnieki, tām tiešraidē ikviens varēs sekot arī Saeimas mājaslapā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ārlietu ministram ne vēlāk kā 16.janvārī Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību Eiropas Savienības jautājumos.

Gatavojoties ārpolitikas debatēm, 18.janvārī Saeimas Ārlietu komisija uz diskusiju par nozarei būtiskākajiem jautājumiem aicinājusi ārlietu ekspertus – akadēmiskās jomas un nevalstiskā sektora pārstāvjus.

Pirmās Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notika pagājušā gada 27.janvārī, kad pēc ārlietu ministra ziņojuma debatēs runāja 25 deputāti.

Izmaiņas Saeimas kārtības rullī, kas paredz ārpolitikas debašu rīkošanu, tika veiktas 2010.gada rudenī.

Ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā