Druviete: par pirmsskolas izglītības pieejamību vēl jādiskutē

(22.12.2011.)


Demogrāfijas lietu apakškomisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šonedēļ kopsēdē diskutēja par pirmsskolas izglītības pieejamību.

„Šajā sēdē uzklausījām vecāku organizāciju un privāto pirmskolu pārstāvjus, bet deputāti nekādus lēmumus nepieņēma. Tāpēc plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija par Demogrāfijas lietu apakškomisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikumu mainīt pirmsskolas izglītības finansēšanas modeli, ieviešot vecāku līdzmaksājumu, neatbilst patiesībai,” uzsver Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

„Saeima jau vasarā atbalstīja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikumu Vispārējās izglītības likuma 21.pantā iestrādāt principu, ka vietējās pašvaldības savā administratīvajā teritorijā nodrošina vienlīdzīgu pieeju pirmsskolas izglītības iestādēm bērniem no pusotra gada vecuma,” informē I.Druviete.

Par to, kā šis princips tiek īstenots dzīvē, deputāti uzklausīja Latvijas Privāto pirmskolu biedrības, vecāku iniciatīvas grupas „Nauda seko bērnam” un biedrības „Vecāki par izglītību” pārstāvju viedokļus. Vecāku organizāciju pārstāvji izteica arī savus apsvērumus par to, kā pirmsskolas izglītības pieejamības nolūkā varētu mainīt pirmsskolas izglītības finansēšanas modeli.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt