Par ētikas kodeksa pārkāpumu Saeimas deputātam Nikolajam Kabanovam izteikts brīdinājums

(08.12.2011.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēmusi deputātam Nikolajam Kabanovam izteikt rakstisku brīdinājumu. Par to ceturtdien, 8.decembrī, tika paziņots Saeimas sēdē.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) Saeimas sēdē ziņoja, ka komisija izvērtējusi 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova rīcību, parakstoties par Satversmes grozījumu ierosināšanu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Komisija konstatējusi, ka ar šādu rīcību N.Kabanovs pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksu.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 4.pants nosaka, ka deputātam godprātīgi jāievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā paustā apņemšanās.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmusi N.Kabanovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt