Saeimā notiks diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”

(01.12.2011.)

Piektdien, 2.decembrī, Starptautiskās dienas cilvēkiem ar invaliditāti ieskaņā Saeimā uz diskusiju aicinātas nevalstiskās organizācijas, lai parlamentā apspriestu tālākas iespējas lēmumu pieņemšanā iesaistīt cilvēkus ar invaliditāti.

Diskusiju „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīko Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Sociālo un daba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO.

Diskusija tiek rīkota, ņemot vērā, ka būtiska loma valsts un pašvaldību lēmumu pieņemšanā ir cilvēku ar invaliditāti organizācijām. Tieši šie cilvēki un viņu intereses pārstāvošās organizācijas ir vislabāk informētas par reālo situāciju un to, kādi lēmumi ir vispiemērotākie risinājumu sasniegšanai.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija diskusijas dalībniekus informēs par līdzšinējo sadarbības praksi ar nevalstisko sektoru likumdošanas jomā, kā arī labās prakses piemēriem, tostarp valsts funkciju deleģēšanu Latvijas Nedzirdīgo savienībai un Latvijas Neredzīgo biedrībai.

Kā vienu no diskusijas tematiem plānots apspriest arī Eiropas fondu pieejamību projektiem, kas vērsti uz apstākļu uzlabošanu cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusija būs vērojama arī tiešsaistē Saeimas interneta mājaslapā www.saeima.lv

Dalībai pasākumā interesenti var pieteikties, piezvanot uz tālruni 67590437 vai nosūtot īsziņu uz mobilo tālruni 26855496, vai arī vēstuli uz e-pasta adresi sustento@sustento.lv. Piesakoties jānorāda organizācija, kuru persona pārstāv, vārds, uzvārds un personas kods. Pieteikšanās līdz 30.novembrim.

Diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” piektdien, 2.decembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē. Reģistrēšanās no plkst.11.00, konferences atklāšana plkst.12.00.

Tradīcija parlamentā rīkot cilvēku ar invaliditāti atbalstam veltītas diskusijas tika aizsākta pagājušajā gadā, kad 3.decembrī notika pirmā „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”.

3.decembris par Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti tika pasludināta Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas sēdē 1992.gadā. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusijas programma



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā