Saeima ar LDDK diskusijā apspriedīs risinājumus ēnu ekonomikas mazināšanai

(22.11.2011.)

Saeima un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) 16.decembrī Saeimas namā plāno organizēt diskusiju par risinājumiem ēnu ekonomikas mazināšanai un godīgas konkurences atbalstīšanai. Pasākumā paredzētas diskusijas par uzņēmēju organizācijas veiktās ēnu ekonomikas apkarošanas kampaņas rezultātiem un nākotnes izaicinājumiem.

„Ikkatram Latvijas iedzīvotājam ir svarīgi apzināties, ka nodokļu maksāšana attiecas uz mūsu katra ikdienas dzīvi – no nodokļu naudas maksājam pabalstus un pensijas, uzturam skolas, slimnīcas, policiju un ugunsdzēsības dienestu. Nodokļu nemaksāšanai ir vistiešākā saistība ar to, ka ne vienmēr saņemam tik kvalitatīvus publiskos pakalpojumus, kā vēlētos,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, atzīstot, ka ir gandarīta par iespēju kopā ar darba devēju pārstāvjiem parlamenta līmenī diskutēt par labākajiem risinājumiem ekonomikas pelēkā sektora apkarošanai.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka parlaments ir atvērts stratēģiskām diskusijām par valsts attīstības jautājumiem un deputāti ir ieinteresēti praktiskai sadarbībai ar parlamenta sociālajiem un sadarbības partneriem.

Vienošanās par diskusijas organizēšanu panākta, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai pirmdien, 21.novembrī, tiekoties ar LDDK prezidentu Vitāliju Gavrilovu un ģenerāldirektori Līgu Menģelsoni.

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī