Ārlietu komisijas priekšsēdētājs piedalīsies Latvijas un Lietuvas diplomātisko attiecību atjaunošanas 20.gadadienas pasākumā

(08.11.2011.)

Atzīmējot Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas diplomātisko attiecību atjaunošanas divdesmito gadadienu, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks trešdien, 9.novembrī, piedalīsies svinīgā pasākumā pie Brīvības pieminekļa.

„Latvijas un Lietuvas diplomātisko attiecību atjaunošanas divdesmitā gadadiena ļauj no jauna atskatīties uz šiem abām valstīm tik būtiskiem notikumiem un novērtēt baltu vienotības idejas nozīmību,” pauž Ārlietu komisijas priekšsēdētājs. „Neatkarības atjaunošana bija mūsu kopīgs panākums – šo ceļu mēs gājām plecu pie pleca. Kā toreizējam Latvijas Tautas frontes vadītājam man būs divtik liels gandarījums piedalīties šajā atceres pasākumā,” atzīst R.Ražuks.

Pasākuma laikā skolēni no Latvijas un Lietuvas starp mūsu valsts karogiem atritinās 387 metrus garu Lietuvas valsts karogu, tā simboliski apliecinot abu valstu ciešo draudzību un sveicot Latviju valsts svētkos.

Pēc abu valstu himnu nodziedāšanas uzrunas teiks R.Ražuks, Lietuvas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Ričards Degutis (Ričardas Degutis) un citas amatpersonas. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs savu uzrunu plāno teikt abās valodās – latviešu un lietuviešu.

Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas diplomātisko attiecību atjaunošanas divdesmitajai gadadienai veltītais svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa Rīgā notiks trešdien, 9.novembrī, plkst.15.00.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā