Saeima nosaka papildu prasības KNAB priekšniekam amata pretendentiem

(13.10.2011.)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentiem tiks prasīta jurista kvalifikācija un nevainojama reputācija. To paredz Saeimas ceturtdien, 13.oktobrī, trešajā lasījumā pieņemtie grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likumā, kas nosaka jaunas prasības biroja priekšnieka amata kandidātiem.

Grozījumi nosaka, ka KNAB vadītājam jābūt augstākajai izglītībai, jurista kvalifikācijai, amatam atbilstošai darba pieredzei un vismaz trīs gadu ilgai pieredzei vadošā amatā valsts pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat grozījumi paredz, ka KNAB vadītājam jābūt nevainojamai reputācijai. KNAB vadītāja atlasei Ministru kabinets izsludinās atklātu konkursu, kā arī izveidos pretendentu vērtēšanas komisiju, ko vadīs Valsts kancelejas direktors. Vērtēšanas komisijas sastāvā darbosies ģenerālprokurors, Augstākās tiesas priekšsēdētājs, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Drošības policijas priekšnieks vai viņu pilnvarotas personas.

Jaunās papildu prasības neattieksies uz pretendentiem, kuri pieteikušies jau izsludinātajā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā