Saeimas deputāti Igaunijā tiekas ar Dalailamu

(18.08.2011.)

Pieci Saeimas deputāti no Saeimas deputātu grupas Tibetas atbalstam trešdien, 17.augustā, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā tikās ar Tibetas budistu garīgo līderi Dalailamu.

Tikšanās notika Igaunijas parlamentā un tajā piedalījās parlamentārieši no trim Baltijas valstīm. Ar Dalailamu Tallinā tikās Saeimas deputātu grupas Tibetas atbalstam priekšsēdētāja vietniece Inguna Rībena un grupas deputāti Silva Bendrāte (Vienotība), Andris Buiķis (Vienotība), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Deputātu grupas Tibetas atbalstam priekšsēdētāja vietniece Inguna Rībena tikšanās laikā akcentēja Dalailamas īpašo lomu humānisma ideju aizstāvībā un nevardarbīgajos centienos saglabāt Tibetas tautas kultūru un identitāti.

„Jūsu grāmatas, paziņojumi, vēstules, publiskās lekcijas un runas vieno cilvēkus un tautas brālīgā mīlestībā, līdzcietībā un kopīgā atbildībā,” teica I.Rībena. Saeimas deputāte uzsvēra, ka šīs idejas labi saprotamas un aktuālas ir trim Baltijas valstīm.

I.Rībena atzīmē Dalailamas teikto, ka viņš par savu galveno uzdevumu uzskata cilvēku iekšējās, garīgās kvalitātes uzlabošanu un sirsnības veicināšanu. Dalailama norādījis, ka pat zinātne ir pierādījusi labestības pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību – dusmas cilvēku saēd, sagrauj fiziski, bet labestība mazina bailes, rada iekšējo spēku un mieru. Mums vajag vairāk darīt, lai veicinātu sirsnību, jo nauda visas problēmas neatrisinās, uzsvēris budistu garīgais līderis.

Tāpat Dalailama akcentējis, ka visi cilvēki savā būtībā ir līdzvērtīgi un neviena tauta, rase vai ticība nevar būt pārāka pār citām.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt