Saeimas komisija atbalsta grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā

(15.06.2011.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 15.jūnijā, galīgajam lasījumam atbalstīja grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz piešķirt valsts dotāciju 200 tūkstošu latu apmērā pašvaldībām, kas apvienojās novados.

Valsts budžeta maksājums paredzēts infrastruktūras attīstībai visām pašvaldībām, neatkarīgi no tā, vai līdz noteiktajam laikam tās iekļāvās attiecīgajā novadā vai arī izveidoja savu novadu. Patlaban dotāciju infrastruktūras attīstībai nav saņēmušas 30 pašvaldības.

Šodienas komisijas sēdē deputāti atbalstīja finanšu ministra Andra Vilka priekšlikumu, ka līdzekļu piešķiršanu nodrošinās gadskārtējā valsts budžeta likumā apstiprinātā finansējuma apmērā.

Galīgajam lasījumam sagatavotais likumprojekts arī paredz līdz šī gada 31.decembrim pagarināt termiņu, līdz kuram Ministru kabinetam jāsagatavo un jāiesniedz Saeimā likumprojekts par apriņķu izveidošanu.

Pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierosinājumu un ņemot vērā Balvu novada domes un Ozolnieku novada domes lēmumu par vēsturisko nosaukumu atjaunošanu novadu teritoriālajām vienībām, grozījumi paredz Balvu novada Kubuļu pagastu pārdēvēt par Kubulu pagastu un Ozolnieku novada Sidrabenes pagastu par Salgales pagastu.

Par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā