Saeimas deputāti piedalās akcijā „Atpakaļ uz skolu 2011”

(05.05.2011.)

Saeimas deputāti akcijas „Atpakaļ uz skolu 2011” ietvaros šī gada maijā dodas uz vairākām Latvijas skolām un tiekas ar skolu audzēkņiem.

"Bērni un jaunieši ir mūsu valsts nākotne. Tādēļ ir svarīgi tikties ar skolēniem, lai stāstītu viņiem par tādiem mūsu valstij nozīmīgiem notikumiem, kā, piemēram, Latvijas neatkarības atgūšanu vai pievienošanos Eiropas Savienībai. Tiekoties ar skolēniem, arī pati esmu pārliecinājusies, ka viņus interesē mūsu valsts attīstības jautājumi un viņi paši ir gatavi aktīvi iesaistīties, gan darbojoties dažādās nevalstiskajās organizācijās, gan arī nākotnē domājot par aktīvu iesaistīšanos politikā," uzsver Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja pati ik gadu piedalās akcijā un šogad viesojās Pumpuru vidusskolā Jūrmalā.

Vairāki Saeimas deputāti ir plānojuši viesoties dažādās Latvijas skolās. Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tiksies ar Rīgas 2.ģimnāzijas audzēkņiem. Tāpat deputāts Valērijs Agešins (SC) plānojis apmeklēt Liepājas pilsētas 12.vidusskolu, deputāts Andis Caunītis (Vienotība) – Lejciema vidusskolu, deputāte Ingrīda Circene (Vienotība) – Aizputes vidusskolu, deputāte Lolita Čigāne (Vienotība) – Rīgas Teikas vidusskolu, deputāts Sergejs Dolgopolovs (SC) – Rīgas 34.vidusskolu, deputāte Iveta Grigule (ZZS) – Meņģeles pamatskolu, deputāts Atis Lejiņš (Vienotība) – Jelgavas Spīdolas ģimnāziju, deputāts Imants Lieģis (Vienotība) – Rīgas 40.vidusskolu, deputāte Liene Liepiņa (Vienotība) – Cēsu Draudzīgā aicinājuma ģimnāziju, deputāts Igors Meļņikovs (SC) – Rīgas Tehnolingvistisko ģimnāziju, deputāte Dace Reinika (ZZS) – Dobeles 1.vidusskolu, deputāts Aleksandrs Sakovskis (SC) – Rīgas Zolitūdes ģimnāziju, deputāts Aivars Volfs (Vienotība) – Pūres pamatskolu, deputāts Ansis Saliņš (Vienotība) – Odzienas pamatskolu. 

Akcijā „Atpakaļ uz skolu 2011” Saeima piedalās jau ceturto gadu, un deputāti ar skolēniem runā gan par Saeimas darbu, gan arī stāsta par Eiropas Savienību (ES), lai veicinātu viņu izpratni par to.

Akciju 2007.gadā aizsāka Vācija, kad tā bija ES prezidējošā valsts. Tolaik Vācija aicināja savus pilsoņus, kuri strādā ES institūcijās, doties uz savām skolām, lai iepazīstinātu jauniešus ar darbu ES iestādēs un pašu Eiropas Savienību. Vēlāk akcija kļuva populāra arī citās ES valstīs, tostarp Latvijā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt