Ingrīda Circene EPPA asamblejā ziņos par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Eiropā

(12.04.2011.)

Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Ingrīda Circene sagatavos ziņojumu par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Eiropā. To otrdien, 12.aprīlī, Strasbūrā vienbalsīgi nolēma EPPA Sociālo, veselības un ģimenes lietu komitejas deputāti.

Ziņojuma būtiskākie aspekti būs veselības aprūpes finansēšanas sistēmas dažādās Eiropas valstīs un to sasaiste ar veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. „Esmu gandarīta, ka Eiropas līmenī tiek aktualizēta tēma, kas kļūst arvien būtiskāka arī Latvijā. Apkopojot dažādu valstu pieredzi, varēsim iegūt pilnvērtīgu un aktuālu informāciju par situāciju Eiropā un turpmāk to izmantot arī Latvijā,” akcentē EPPA Latvijas delegācijas vadītāja.

EPPA Latvijas delegācija no 11. līdz 15.aprīlim Strasbūrā (Francija) piedalās EPPA plenārsēdē.

EPPA ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām, kurā uz sesijām regulāri pulcējas Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentārieši. 1949.gadā dibinātā Eiropas Padome šobrīd apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību un veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot dažādu Eiropas tautu kultūras. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā