Saeimas Twitter kontam vairāk nekā 2000 sekotāju

(11.02.2011.)

Populārajā interneta sociālās komunikācijas vietnē Twitter izveidotā Saeimas konta @Jekaba11 sekotāju skaits pārsniedzis jau divus tūkstošus. Tāpat šajā mikroblogošanas vietnē savi konti ir gandrīz trīsdesmit Saeimas deputātiem.

Divu gadu laikā Saeimas konts vietnē Twitter ieguvis plašu sabiedrības interesi. 2090 sekotāju vidū ir gan privātpersonas un nevalstiskās organizācijas, gan plašsaziņas līdzekļi un valsts un pašvaldību iestādes.

Šajā interneta vietnē var uzzināt par parlamenta sēdēs pieņemtajiem likumiem, sekot Saeimas komisiju darbam un iepazīties ar parlamenta nākamās dienas darba aktualitātēm. Saeimas Twitter interneta vietnes adrese ir www.twitter.com/jekaba11.

Iespēju šajā sociālajā tīklā paust savu viedokli izmanto arī Saeimas deputāti no visām parlamentā pārstāvētajām frakcijām.  Twitter kontus izveidojuši 28 Saeimas deputāti.

Saeimas darbam iespējams sekot līdzi arī interneta vietnēs YouTube un Flickr. Saeimas YouTube video kanālā www.youtube.com/SaeimaSAB ievietoti video par deputātu darbu Saeimas sēdēs un komisijās, ārvalstu amatpersonu un delegāciju vizītēm Saeimā un citiem ar parlamenta darbu saistītiem notikumiem.

Savukārt interneta vietnē Flickr ikvienam ir iespēja aplūkot un lejuplādēt Saeimas fotogrāfijas. Līdztekus fotogrāfijām no Saeimas sēdēm, diplomātiskām vizītēm un citiem pasākumiem šajā vietnē www.flickr.com/saeima pieejami arī Saeimas ēku un interjeru fotoattēli.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā