Deputāti atbalsta Latvijas nostāju ECOFIN sanāksmei

(17.01.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisija pirmdien, 17.janvārī, precizēja un apstiprināja nacionālo pozīciju gaidāmajai Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un finanšu ministru padomei (ECOFIN), kurā Latvijas pārstāvji informēs par mūsu valsts makroekonomisko situāciju, kā arī iecerētajiem strukturālo reformu pasākumiem.

„Balstoties uz komisijas deputātu ieteikumu, valdības sagatavoto pozīciju nedaudz precizējām,” norāda komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis. „ECOFIN ir ļoti augsta formāta sanāksme, kurā pausto informāciju par Latvijas makroekonomisko situāciju vērtēs gan Eiropas Komisija, gan pārējās Eiropas Savienības dalībvalstis. Tādēļ bija nepieciešams maksimāli precīzi sagatavot Latvijas nostāju, ko gaidāmajā ECOFIN sanāksmē paudīs finanšu ministrs, lai aizdevējiem sniegtu objektīvu informāciju par Latvijas nākotnes plāniem budžeta konsolidācijā.”

Latvijas nostāja 18.janvāra ECOFIN sanāksmei bija jau apstiprināta valdībā, tomēr deputāti mainīja secību, kādā pozīcijā minētas 2011.gadā Latvijā veicamās reformas. Komisijas atbalstītajā pozīcijā kā pirmie veicamie pasākumi minēti ēnu ekonomikas mazināšana un nodokļu iekasēšanas uzlabošana. Tam seko valsts kapitāla pārvaldības reformas un kadastrālās vērtības aprēķināšanas kārtības metodikas pilnveidošana un nekustamā īpašuma nodokļa reforma. Kā pēdējā minēta nepieciešamība turpināt strukturālo reformu īstenošanu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt