Dace Reinika: tiesībsargājošajām institūcijām jāapgūst zināšanas darbam ar vardarbībā cietušiem bērniem

(21.12.2010.)

Bērnu tiesību aizsardzības likumā jāveic grozījumi, lai uzliktu par pienākumu arī tiesnešiem apgūt speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā. Par to otrdien, 21.decembrī, vienojās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas deputāti.

„Ja vardarbībā cietušais bērns nonāk saskarsmē ar tiesībsargājošajām institūcijām, viņam pretī jābūt profesionāļiem, kuri spēj veikt iztaujāšanu tā, lai netiktu nodarīts jauns kaitējums bērna psihei. Līdz ar to nepieciešams pārskatīt speciālistu loku, kuriem jāapgūst zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jautājumos,” pauda apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Reinika.

Šobrīd likums uzliek par pienākumu valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem, kuri iesaistīti bērnu tiesību aizsardzības jautājumos, apgūt speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā. Deputāti noskaidroja, ka daļa prokuroru nepieciešamās zināšanas ir apguvuši, taču tiesnešiem šāda pienākuma nav. Lai uzlabotu darba ar vardarbībā cietušajiem bērniem kvalitāti, Labklājības ministrija apņēmās izstrādāt grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kuri noteiks, ka arī tiesnešiem nepieciešams apgūt speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt