Tautsaimniecības komisija ar ekonomikas ministru pārrunā darba prioritātes

(17.11.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 17.novembrī, tiekoties ar ekonomikas ministru Arti Kamparu, sprieda par svarīgākajiem darbiem ekonomikas atveseļošanai.

„Viens no būtiskākajiem jautājumiem ir efektīvāka valsts kapitāla daļu pārvaldīšana. Diskusijas par jaunu valsts uzņēmumu pārvaldības modeli jau ir sāktas, un tajās aktīvi iesaistīsies arī tautsaimniecības komisijas deputāti,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Viņš skaidroja, ka komisija jau drīzumā iecerējusi sākt darbu pie jaunā Būvniecības likumprojekta un Atjaunojamo energoresursu likuma. „Darbs ar šiem likumprojektiem būs sarežģīts, jo šo tautsaimniecībai būtisko likumprojektu tapšana ir dažādu interešu un pretrunu plosīta,” pauda A.Bērziņš.

Ekonomikas ministrs informēja, ka jaunā Būvniecības likuma mērķis ir būvniecības procedūru saskaņošanas laiku saīsināt trīs reizes, lai tas līdzšinējo 170 dienu vietā būtu ne vairāk kā 50 dienas. Likumā iecerēts radīt tādu tiesisko ietvaru, kas vērsts uz nozares kvalitātes un konkurētspējas paaugstināšanu. Jaunās kārtības ieviešana uzlabotu Latvijas valsts biznesa indeksu, pauda A.Kampars.

Tautsaimniecības komisija iepriekš aicinājusi izstrādāt vienotu jumta likumu atjaunojamo energoresursu jomā. Deputāti šodien noskaidroja, ka patlaban Ekonomikas ministrija šī likumprojekta tekstu saskaņo ar citām iesaistītajām pusēm.
 
Lai pārrunātu neatliekamos darbus zemkopības jomā, nākamo trešdien, 24.novembrī, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija plāno tikties ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

 

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā