Ojārs Kalniņš piedalīsies NB8 valstu parlamentāriešu sanāksmē

(13.11.2010.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš 14. un 15.novembrī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā piedalīsies Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu ārlietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē.

NB8 valstu parlamentu ārlietu komisiju vadītāji tradicionāli tiekas divas reizes gadā, lai apspriestu reģionālās sadarbības jautājumus un apmainītos viedokļiem par starptautiskajām aktualitātēm. Šajā tikšanās reizē piedalīsies parlamentu ārlietu komisiju priekšsēdētāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Īslandes. 

Šoreiz Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentāriešu tikšanās dienaskārtības centrā būs diskusijas par NB8 reģionālajai sadarbībai veltīto ziņojumu, kuru šī gada augustā sagatavoja augsta līmeņa neatkarīgie ziņotāji Valdis Birkavs un Sērens Gāde (Søren Gade).

Bijušā Latvijas premjerministra un bijušā Dānijas aizsardzības ministra ziņojumā vērtēta līdzšinējā Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības efektivitāte, kā arī iezīmēti iespējamie sadarbības padziļināšanas virzieni un veidi.

Tāpat NB8 parlamentu ārlietu komisiju vadītāji Viļņā pārrunās Eiropas Savienības (ES) Kaimiņattiecību politikas prioritātes Austrumu partnerībā, kā arī ierosinājumus vienotas ES Enerģētikas kopienas izveidei.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt