Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Gundars Daudze

(08.11.2010.)

Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Gundars Daudze (ZZS), pirmdien, 8.novembrī, pirmajā sēdē nolēma tajā strādājošie deputāti.

G.Daudze 10.Saeimā ievēlēts no Kurzemes vēlēšanu apgabala. 9.Saeimā G.Daudze bija Saeimas priekšsēdētājs, kā arī strādāja Juridiskajā komisijā, Sociālo un darba lietu komisijā, Pieprasījumu komisijā, Ārlietu komisijā un Nacionālās drošības komisijā, kur ieņēma komisijas sekretāra amatu. Patlaban G.Daudze ir Saeimas priekšsēdētājas biedrs, kā arī strādā Juridiskajā komisijā.

Tāpat šodien par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Dzintars Zaķis (Vienotība), savukārt par sekretāru Jānis Urbanovičs (SC).

Komisijā strādās arī Gaidis Bērziņš (VL–TB/LNNK) un Andris Šķēle (PLL).

Nacionālās drošības komisija izskata jautājumus, kas skar Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī ar šo sfēru saistītās ekonomiskās, politiskās, sociālās, militārās, zinātniskās, tehniskās un citas intereses. Komisija veic parlamentāro uzraudzību pār valsts drošības iestādēm – Satversmes aizsardzības biroju, Militārās izlūkošanas un drošības dienestu un Drošības policiju.

Komisijas uzdevumos ietilpst arī Nacionālās drošības koncepcijas un Valsts aizsardzības koncepcijas apstiprināšana, kā arī valsts drošības iestāžu personāla komplektēšanas principu izvērtēšana. Tāpat komisija akceptē un pārrauga nacionālās drošības vajadzībām piešķirto budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī izvērtē valsts drošības iestāžu budžetu projektus.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt