Pieprasījumu komisiju vadīs Augusts Brigmanis

(08.11.2010.)

Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti pirmdien, 8.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Augustu Brigmani (ZZS).

Par A.Brigmaņa kandidatūru šajā amatā balsoja 13 deputāti, pret nebalsoja neviens, neviens neatturējās.

A.Brigmanis 10.Saeimā ievēlēts Zemgales vēlēšanu apgabalā. Viņš strādājis arī 8.Saeimā un 9.Saeimā. A.Brigmanis jau iepriekšējo divu Saeimas sasaukumu laikā vadījis Pieprasījumu komisiju. 9.Saeimas laikā viņš darbojies arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.
 
Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Ingmārs Čaklais (Vienotība), savukārt par sekretāri - Inese Laizāne (VL-TB/LNNK). Komisijā tāpat strādās Jānis Ādamsons (SC), Arvils Ašeradens (Vienotība), Silva Bendrāte (Vienotība), Andris Bērziņš (ZZS/Vidzeme), Ilma Čepāne (Vienotība), Ina Druviete (Vienotība), Rihards Eigims (ZZS), Valentīns Grigorjevs (SC), Aleksejs Holostovs (SC), Igors Meļņikovs (SC), Dace Reinika (ZZS), Jānis Reirs (Vienotība), Inguna Rībena (Vienotība), Ainārs Šlesers (PLL) un Mihails Zemļinskis (SC). 

Pieprasījumu komisijai ir divi galvenie darbības virzieni. Viens no tās uzdevumiem ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs. Otrs darbības virziens ir sabiedrībā aktuālu jautājumu izskatīšana, uzklausot atbildīgo iestāžu, nozaru ekspertu un nevalstiskā sektora skaidrojumus un viedokļus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt