Izglītības komisiju vadīs Ina Druviete

(04.11.2010.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti ceturtdien, 4.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Inu Druvieti (Vienotība).

Par I.Druvietes kandidatūru šajā amatā balsoja 8 deputāti, pret nebalsoja neviens, savukārt 3 - atturējās.
 
I.Druviete 10.Saeimā ievēlēta no Vidzemes vēlēšanu apgabala. Viņa strādājusi arī 8.Saeimā un 9.Saeimā. No 2004.gada decembra līdz 2006.gada aprīlim I.Druviete bija izglītības un zinātnes ministre. 8.Saeimas laikā viņa bijusi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja, kā arī strādājusi Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā un Pilsonības likuma iepildes komisijā.

Par komisijas priekšsēdētājas biedru tika ievēlēts Jānis Strazdiņš (ZZS), savukārt par sekretāru - Inguna Rībena (Vienotība). Tāpat komisijā strādās Aleksejs Burunovs (SC), Ints Dālderis (Vienotība), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Sergejs Fjodorovs (SC), Nikolajs Kabanovs (SC), Māris Kučinskis (PLL), Janīna Kursīte-Pakule (Vienotība) un Oskars Zīds (ZZS).

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas darbības joma ir četras Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne un sports. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saeima šodien apstiprināja Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus, kā arī komisiju sastāvu. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.  

Komisija no saviem locekļiem ievēlē priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un divās apakškomisijās.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt