Saeimas Eiropas lietu komisiju vadīs Imants Viesturs Lieģis

(04.11.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisiju vadīs Imants Viesturs Lieģis (Vienotība), ceturtdien, 4.novembrī, savas pirmās sēdes balsojumā nolēma komisijas deputāti.

Par I.Lieģa kandidatūru balsoja 16 deputāti, pret nebalsoja neviens, savukārt divi - atturējās.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Staņislavs Šķesters (ZZS), savukārt par sekretāru Igors Pimenovs (SC).

Tāpat komisijā strādās Solvita Āboltiņa (Vienotība), Valērijs Agešins (SC), Boriss Cilevičs (SC), Sergejs Dolgopolovs (SC), Jānis Dombrava (VL–TB/LNNK), Iveta Grigule (ZZS), Nikolajs Kabanovs (SC), Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība), Rasma Kārkliņa (Vienotība), Ivans Klementjevs (SC), Atis Lejiņš (Vienotība), Dzintars Rasnačs (VL–TB/LNNK), Dana Reizniece (ZZS), Edvards Smiltēns (Vienotība), Guntis Ulmanis (PLL) un Jānis Vucāns (ZZS).

Eiropas lietu komisija apstiprina Latvijas nostājas jeb nacionālās pozīcijas par Eiropas Savienības (ES) ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem.

Ministram, kurš pārstāv Latviju attiecīgās nozares ES ministru padomē, ir pienākums iepazīstināt komisiju ar Latvijas valdības nostāju visos nozīmīgajos lēmumos attiecībā uz likumdošanu un stratēģiskajiem jautājumiem. Ministrs saņem parlamenta mandātu paust Latvijas viedokli ES ministru padomes sanāksmē tikai pēc tam, kad pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saeima šodien apstiprināja Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus, kā arī komisiju sastāvu. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.  

Komisija no saviem locekļiem ievēlē priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un divās apakškomisijās.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde