Saeimas Saimniecisko komisiju vadīs Ilze Viņķele

(04.11.2010.)

Saeimas Saimnieciskās komisijas deputāti ceturtdien, 4.novembrī, atklātā balsošanā par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Ilzi Viņķeli. Par viņas kandidatūru balsoja 17 komisijas deputāti.

I.Viņķele 10.Saeimā ievēlēta no politisko partiju apvienības „Vienotība” saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Aivars Dronka (ZZS), bet par komisijas sekretāru Sergejs Fjodorovs (SC). Komisijā strādās arī deputāti Andis Caunītis (Vienotība), Ingrīda Circene (Vienotība), Guntars Galvanovskis (Vienotība), Andrejs Klementjevs (SC), Māris Kučinskis (PLL), Sergejs Mirskis (SC), Linda Mūrniece (Vienotība), Klāvs Olšteins (Vienotība), Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Dmitrijs Rodionovs (SC), Kārlis Seržants (ZZS), Juris Silovs (SC), Vitauts Staņa (ZZS), Jānis Strazdiņš (ZZS) un Igors Zujevs (SC).

Parlamenta Saimnieciskās komisijas ziņā ir Saeimas saimniecības uzraudzība un kontrole. Katru gadu sadarbībā ar Saeimas Kanceleju komisija sagatavo ikgadējo Saeimas budžeta pieprasījumu. Komisija arī koordinē Saeimas frakciju, komisiju un deputātu darba nodrošinājumu, uzrauga valsts iepirkumus, ēku remontus, kā arī Saeimas finanšu līdzekļu izlietojumu. Tāpat komisija lemj par kompensācijām deputātiem par dzīvojamo telpu īri vai viesnīcas izdevumiem, transporta un sakaru izdevumiem.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saeima šodien apstiprināja Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus, kā arī komisiju sastāvu. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.  

Komisija no saviem locekļiem ievēlē priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un divās apakškomisijās.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde