Budžeta komisija vērtēs Finanšu ministrijas plānu cīņai ar ēnu ekonomiku

(25.10.2010.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 26.oktobrī, vērtēs Finanšu ministrijas izstrādāto pasākumu plānu ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai.

„Pašreizējā ekonomiskā situācijā, kad valsts budžets cieš ievērojamus zaudējumus, jo virkne uzņēmēju savu darbību pārcēluši tā sauktajā pelēkajā zonā, esam satraukti par ievērojamajiem ēnu ekonomikas apjomiem. Tāpēc vēlamies zināt, kādus pasākumus atbildīgā ministrija savā plānā ir iecerējusi, lai mazinātu un padarītu neiespējamu vēlmi darboties nelegāli, atbalstītu godprātīgos uzņēmējus un nodrošinātu godīgu konkurenci,” informē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš. 

Tāpat komisijā rīt plānots runāt par fizisko personu mantiskā stāvokļa sākumdeklarēšanu, kas ļautu konstatēt viņu mantisko stāvokli un kas būtu par atskaites punktu turpmākām izmaiņām, uzsver komisijas priekšsēdētājs.

Komisijas sēdē aicināts piedalīties Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Juris Stinka.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks otrdien, 26.oktobrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 100.telpā. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt