Arī vasarā iedzīvotāji izmantoja iespēju apmeklēt Saeimu

(02.09.2010.)

Jūlijā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā vērsušās 108 personas. To ceturtdien, 2.septembrī, izskatot Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja sagatavoto pārskatu par darbu jūlijā, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Lielākā daļa apmeklētāju uz parlamentu bija nākuši, lai saņemtu uzziņas un informāciju par Saeimas darbu, tostarp konkrētu likumprojektu virzību, kā arī lai uzzinātu par institūcijām, pie kurām var vērsties viņiem interesējošos jautājumos.

Iespēju apmeklētāju centra telpās tikties ar Saeimas amatpersonām jūlijā izmantojuši 11 iedzīvotāji. Ar iedzīvotājiem tikās Saeimas deputāti Aija Barča, Aleksejs Holostovs (SC) un Ivans Klementjevs (SC).

Vasarā iedzīvotāji aktīvi izmantojuši arī iespēju vērsties Saeimā ar iesniegumu, jūlijā Saeimā saņemti 478 iesniegumi. Visvairāk iesniegumu adresēts atsevišķiem Saeimas deputātiem un frakcijām. Deputāti saņēmuši 225 iesniegumus, frakcijas - 155, savukārt komisijas - 72 iesniegumus.

Saeimā saņemti 138 priekšlikumi likumdošanas jautājumos, savukārt 160 iesniegumos pausts viedoklis par Saeimas darbu. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, papildināt svētku, atceres un atzīmējamo dienu sarakstu, savukārt vairākas biedrības un asociācijas - līdz 2014.gadam nepiemērot akcīzes nodokli dabasgāzei.

No Saeimas komisijām visvairāk iesniegumu adresēts Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, kā arī Sociālo un darba lietu komisijai. Iesniegums ar vislielāko parakstu skaitu saņemts no iedzīvotājiem, kuri aicina saglabāt piemaksas pie pensijām un nodrošināt pensijas pašreizējā apmērā. Šo iesniegumu parakstījuši 1077 iedzīvotāji.

Visvairāk iesniegumu - 311 - saņemts pa pastu, 138 ir iesniegti personīgi, 28 saņemti pa e-pastu, bet viens - pa faksu.  

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā