Tagad Saeimas namu var apmeklēt arī virtuāli (foto)

(17.06.2010.)

No ceturtdienas, 17.jūnija, Saeimas mājaslapā www.saeima.lv aplūkojama virtuāla ekskursija pa Saeimas namu, kas jebkuram interneta lietotājam sniedz iespēju iepazīt parlamenta ēkas arhitektūru un interjeru.

Atklājot virtuālo ekskursiju, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze šodien uzsvēra, ka „Saeima domāta visiem, ne tikai politiķiem, tāpēc kopā ar kolēģiem Saeimas Prezidijā esam strādājuši, lai parlamentu padarītu atvērtāku un pieejamāku”.

„Šī gada laikā vien Saeimu apmeklējuši gandrīz 6000 interesentu, tomēr ne visiem ir tāda iespēja. Virtuālā ekskursija ļaus ikvienam interneta lietotājam parlamentu apmeklēt neklātienē, un tādā veidā iepazīt Saeimas nama unikālo vēsturi un parlamenta ikdienas darbu,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Ielūkojoties virtuālajā ekskursijā, iespaidus varēs papildināt vai atsvaidzināt arī tie cilvēki, kuri parlamentu apmeklējuši klātienē. Savukārt kāds cits radīs ierosmi pieteikties ekskursijai un pats atnāks visu apskatīt, pauda G.Daudze. Viņš piebilda, ka virtuālajā ekskursijā interesenti var ielūkoties arī tādās telpās, kuras ikdienas apmeklētājiem nav pieejamas un kurās droši vien nav bijuši arī visi simts Saeimas deputāti. Tādas telpas ir Saeimas priekšsēdētāja kabinets, Valsts prezidenta un Ministru prezidenta darba telpas.

Šodien pasākumā piedalījās nometnes „Vasaras pārsteigumi” bērni, kuriem pēc virtuālās ekskursijas aplūkošanas bija iespēja doties arī īstā ekskursijā un gida pavadībā datorā redzētās telpas aplūkot klātienē. Bērni šodien apmeklēja arī Saeimas sēdi, aktīvi uzdeva jautājumus un izmantoja iespēju lūgt autogrāfus Saeimas Prezidija locekļiem un deputātiem.

Virtuālā ekskursija ikvienam interneta lietotājam dod iespēju no savām mājām iepazīt Saeimas nama arhitektūru un interjeru - Saeimas sēžu zāli, amatpersonu darba telpas, reprezentācijas zāles un citas telpas, kurās norisinās parlamenta ikdienas darbs un tiek uzņemti ārvalstu viesi. Tuvplānā var aplūkot arī parlamenta saņemtās dāvanas un mākslas priekšmetus, tai skaitā vērtīgāko no tiem - 18.gadsimta Ķīnas porcelāna vāzi, kas rotā Kamīnzāli. Virtuālā ekskursija piedāvā ne tikai telpu attēlus, bet arī aprakstus, kas stāsta par to vēsturi un funkcijām mūsdienās.

Ekskursija izveidota Saeimas darbinieku spēkiem, šim projektam papildu budžeta līdzekļi nav izmantoti.

Virtuālās ekskursijas atklāšanas pasākumā piedalījās bērnu nometnes „Vasaras pārsteigumi” dalībnieki, Saeimas Prezidija locekļi un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Fotogrāfijas no virtuālās ekskursijas atklāšanas pasākuma pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624294319558/
Izmantojot fotogrāfijas publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt