Saeima apstiprina 9.Saeimas deputāta mandātu Valdim Ģīlim

(17.06.2010.)

Saeima ceturtdien, 17.jūnijā, apstiprināja 9.Saeimas deputāta mandātu Valdim Ģīlim.

V.Ģīlis stājās deputātes Vinetas Muižnieces vietā kā nākamais kandidāts no Tautas partijas saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā. V.Muižniece šī gada 16.jūnijā nolika 9.Saeimas deputāta mandātu, jo Saeima 20.maijā viņu apstiprināja Satversmes tiesas tiesneses amatā.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu V.Ģīlis Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu. Svinīgajā solījumā deputāts apņemas būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu. Tāpat deputāts apņemas aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti un savus deputāta pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī ievērot mūsu valsts Satversmi un likumus.

V.Ģīlis iepriekš uz laiku jau pildīja 9.Saeimas deputāta pienākumus, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātu saraksta ievēlētie deputāti pildīja ministru pienākumus. Viņš strādāja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā un Saimnieciskajā komisijā, kā arī vadīja Sabiedrības veselības apakškomisiju. Tāpat V.Ģīlis vadīja Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu Parlamentu Asamblejas Latvijas delegāciju, kā arī bija priekšsēdētāja vietnieks deputātu grupām sadarbībai ar Čīles parlamentu un ar Filipīnu parlamentu.

8.Saeimā un 9.Saeimā līdz 2009.gada 3.septembrim V.Muižniece pildīja Saeimas priekšsēdētāja biedres pienākumus. Pirms apstiprināšanas Satversmes tiesas tiesneša amatā viņa vadīja Saeimas Juridisko komisiju, darbojās Eiropas lietu komisijā un Baltijas lietu apakškomisijā, kā arī apakškomisijā darbam ar Tiesu iekārtas likumu. Viņa strādāja arī vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem un bija Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas un Starpparlamentu Savienības Latvijas nacionālās grupas locekle. V.Muižniece vadīja arī Tautas partijas frakciju.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā