Saeimas komisija atbalsta ministriju skaita samazināšanu

(08.06.2010.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 8.jūnijā, izskatot galīgajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā, atbalstīja ierosinājumu samazināt ministriju skaitu, apvienojot vairākas esošās ministrijas.

Priekšlikumi paredz izveidot attīstības ministra, sociālo lietu ministra un vides un zemkopības ministra amatus. Tādējādi likumā paredzēts noteikt, ka Ministru kabinetu veido 10 ministrijas.

Plānots, ka Attīstības ministriju veidos, apvienojot Ekonomikas ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Satiksmes ministriju.

Sociālo lietu ministriju plānots izveidot, reorganizējot Labklājības ministriju un Veselības ministriju. Savukārt, apvienojot Vides ministriju un Zemkopības ministriju, paredzēts izveidot Vides un zemkopības ministriju.

Tāpat deputāti atbalstīja priekšlikumu, ka izmaiņas Ministru kabineta sastāvā stāsies spēkā ar brīdi, kad 10.Saeima izteiks uzticību jaunajai valdībai. 

Patlaban Ministru kabineta sastāvā ir 15 ministrijas.

Komisija par likumprojekta atbalstīšanu 3.lasījumam lems rītdienas, 9.jūnija, sēdē, un paredzēts, ka Saeima galīgajā lasījumā par grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā lems 17.jūnijā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī